Riskutbildning 1 och 2

Du som ska ta körkort måste vara godkänd på både Riskettan och Risktvåan innan du får påbörja ditt Teoriprov och Förarprov. Riskutbildningarna är giltiga i 5 år!

Vi har både Riskutbildning 1 och 2

Information om anmälan ↴

Riskutbildningarna görs inte vid samma tillfälle eftersom de omfattar flera timmar vardera och hålls på olika platser. Dels i lektionssal och dels på trafikövningsplats.

Del 1

Del 1 omfattar alkohol, andra droger, trötthet och andra riskfyllda beteenden. Den hålls som lärarledd lektion i ca 3 timmar.

Del 2

Del 2 är den tidigare riskutbildningen (halkbana) och omfattar hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden. Den genomförs på trafikövningsplats under en förmiddag eller en eftermiddag.

Både del 1 och 2 måste vara genomförda och giltiga innan kunskapsprovet och körprovet för B-körkort genomförs. För att du ska få ut mesta möjliga av dina riskutbildningar är det bra om du gör dem i slutet av din utbildning.

Detta med tanke på både din körförmåga och din möjlighet att förstå samband mellan orsak och verkan. Vi vill helt enkelt att du ska få ut så mycket som möjligt av dina Riskutbildningar.

Riskutbildningarna hålls regelbundet, oftast varannan vecka. Du måste kunna legitimera dig vid kurstillfället.

 Anmälan

Föranmälan krävs. Båda utbildningarna måste bokas via vår reception.

Du anmäler dig på 073-6316 601, då vill vi veta ditt namn, personnummer samt telefonnummer. Anmälan ska ske på jämna veckor , då vi har utbildningarna på udda veckor.

 

Anmäl dig på 073-63 16 601